Alapiskola - Základná škola, Nagymagyar - Zlaté Klasy

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

4osztaly

Online tananyag

Természetismeret

1. téma: Az erdőtársulások növényei
Ismételjétek át a 70., 71. oldalak infóit!  
+ Készítsétek el a 72.o. feladatait, melynél olvassátok el a ,,Nyomozók kiderítették,, szakaszt! A lap alján levő sorokra 5-6 mondattal foglald össze, mit tudtál meg a mi erdőtársulásainkról! Segít a Nyomozónapló a 70. oldalon. :)

2.  téma: Az erdőtársulások állatai
Olvassátok el a 73. és 74. oldal állatait bemutató szöveget! Sok infót már ismertek, ezért csak a számotokra újdonságokat rejtő mondatokat húzzátok alá! 5-5 mondatot. A számodra legérdekesebbeket írd a 75. oldal alján lévő sorokra! Minden állatról 1-2 mondat erejéig.

+ Jutalomvideó a barna medvéről. Figyelem, lehet, valakinek kissé félelmet keltő!
:) A KÁRPÁTOK URA

Honismeret

1. téma: Duna menti- alföld
Ez ismétlés a II. munkafüzet 3. oldaláról. Mit tudsz legnagyobb síkságunkról?
7 -10 infó saját mondataiddal.
+ 1 videó kötelező megtekintése tetszés szerint, de mindkettőnek örülnék.
videó - Kukkónia dokumentumfilm minimum 2, vagy több ismerőssel.
videó - Csallóköz 2. - Kalandozások Alsó-Csallóközben - Ez a videó hosszabb. Azoknak szól, akik kíváncsiak Komárom erődrendszerére, a huszáros virtusra, kik is a híres ,,szekeresgazdák,, , meg egy hőlégballonos túrára. :)      

2. téma: Nyitra és környéke
6.oldal - 5 infó kiválasztása, aláhúzása a rövid bemutató szövegből. + 2.3.4.6.7. feladatok, kvízzel, érdekességgel, mondával, szövegbuborékok összekötésével. A hiányzó szövegrész  Zobordarázs temploma.

+ táncvideó a Nyitra város környékén még létező, ám egyre fogyatkozó szórványmagyarság népi kultúrájáról. Egyedi népviseletéről, ,,á,,-zós tájszólásáról, asszonycsúfolódós néphagyományáról, dudatáncairól.
---videó megnyitása---

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz